naročilocena
skupaj 0.00
Vaša košarica je prazna 
Na blagajno
 
 

Kako deluje WWW+POS trgovina

Največja prednost Klik MALL platforme je, da imate blagajno in spletno trgovino v enem profilu.
 • En seznam artiklov
 • En seznam naročil (za POS in naročila iz spletne trgovine)
 • En seznam registriranih uporabnikov
 • En seznam strank in njihovih naročil
 • Poročila in analiza prodaje na enem mestu

Kako je to videti v praksi?

Naročilo iz spletne trgovine pride na seznam v blagajni, kjer ga z nekaj kliki potrdite in izdate kot RAČUN. Celoten proces: "V košarico" > "Spletno naročilo" > "Potrdi račun" > "Davčno potrdi račun" lahko spremljate in urejate na enem mestu.

Popolna integracija blagajne in spletne trgovine - npr. namesto da predračun ga pošljete samo na email kupca v obliki PDF, mu lahko poleg tega pošljete tudi (skriti) URL, kjer lahko takoj opravi plačilo. Primer skritega URL s podrobnostmi naročila.
S Klik MALL lahko zelo enostavno pripravite predračun že ob telefonskem pogovoru, zahtevate predplačilo pred odpošiljanjem ipd. Če stranka spletno naročilo plača s kartico, PayPal-om ali Moneto, boste takoj dobili email z obvestilom o tem. V dobi spletne trgovine je s strani kupca tudi zelo zaželjeno, da lahko vidi čim več podrobnosti in celo slike artiklov, ki jih kupuje. Predstavljate si povišanje zaupanja (v nakup, v vas kot trgovca, v vašo blagovno znamko...), če kupec dobi takšen predračun.

Ko uredite zalogo ali popust artikla, so ažurni podatki takoj na POS blagajni in v spletni trgovini. Če imate več ločenih sistemov, zelo hitro pride do neusklajenosti podatkov, njihovo avtomatizirano vzdrževanje pa je lahko (zelo) drago in za majhna podjetja zato neprimerno. 

Stranka v fizični poslovalnici je vaša stranka tudi v vaši spletni trgovini. Ji lahko tudi tam uredite enake bonitete, kot jih ima ob obisku vaše poslovalnice? Njena naročila (vse njene nakupe, kupljene artikle, morebitna stornirana naročila, min. popust na vse artikle, kupon posebej zanjo...) - vse preglejujete in urejate na enem mestu. 

Poročila in Analize poslovanja so na nivoju "ta velikih". Zadnja naročila stranke, neporavnani računi stranke, prodaja o izbranem obdobju z razčlenitvijo na načine plačila, prihodke po posameznih artiklih... Seznam zaloge, vrednost zaloge, zaloga po posameznem dobaitelju...

Za poročanje računovodstvu boste imeli vse potrebno z nekaj kliki - dnevna blagajna, mesečni promet, četrtletna obdobja, letni promet. Računovodstvo pa bo z veseljem uporabilo tudi podatke o prodaji pravnim osebam, 

 

 

Kaj ponuja paket "WWW+POS"

Kaj dobite s Klik MALL spletno trgovino

 

Glavne možnosti pri urejanju trgovine

 • Urejanje glavne navigacije spletne strani;
 • Večnivojski seznam kategorij artiklov; Napredne možnosti filtriranja artiklov za uporabnike;
 • Kuponi z vrsto nastavitev in (za zdaj) v 3eh oblikah: Popust v % na celotno naročilo, Popust v fiksnem znesku na celotno naročilo in Brezplačna dostava.
 • Galerije za slike artiklov ali spletnih objav; Slikam artiklom lahko urejate zaporedje izpisa in dodajate komentarje, s katerimi izboljšujete uporabnost in tudi SEO spletne strani; Re-use galerij - isto galerijo lahko uporabite na več mestih, urejate pa jo samo na enem;
 • Integracija YouTube posnetkov v vsebino
 • Vrsta popularnih oblik oglasov (Big slider, top reveal banner, 3-6 box banner, simple text/img banner, YouTube...) z možnostjo nastavljanja pričetka/konca prikazovanja, omejitev št. prikazov, omejitev na posamezne URL-je strani,... 
 • Večjezična podpora (SI, EN, IT, DE, HR). Vsak jezik ima svojo domeno (boljši SEO oz. tudi možnost različnih brand-ingov); Prodajo artiklov lahko omejite samo na določene  jezikovne verzije trgovine; Oglase in spletne objave (npr. bloge ali obvestila o novostih) lahko prikazujete na vseh jezikih hkrati, lahko pa samo na izbranem; Račun lahko natisnete tudi v tujem jeziku; Poleg tega dobite večino pogojev poslovanja že prevedeno, za glavni dokument Splošni pogoji poslovanja pa lahko uporabite našo predlogo v več jezikih...
 • Račune lahko tiskate v POS (termo) obliki, A4 (default), A4 s slikami, A4 B2B obliki, v vseh podprtih jezikih vašega profila... Lahko pa naročite tudi izdelavo čisto custom oblike za vaš profil!
 • Zelo enostavna povezava z Google Analytics, Google Webamster Tools, Social pages povezave. 
 • BREZPLAČNA integracija plačil s kreditno kartico (Braintree), PayPal, Moneta. Kupcem pa lahko omogočite tudi izbiro: Nakazilo na TRR, Plačilo po povzetju ali z gotovino ob osebnem prevzemu v vaši poslovalnici (Click & Collect)
 • Omejitev nakupa samo na registrirane uporabnike ali celo samo na stranke v vaši blagajni (registrirani uporabnik, ki ima tudi profil stranke)
 • Zelo veliko nastavitev za lažje delo in/ali višjo stopnjo avtomatizacije npr:
  • Avtomatično zmanjšanje zaloge v primeru predplačila s kartico, paypal ali moneto;
  • Brezplačna dostava za naročilo nad X evrov;
  • Seznam email naslovov, na katere naj se pošlje obvestilo ob novem naročilu;
 • ...

 

 

Tehnično dovršena rešitev

 • Uporaba lastne domene; 
 • HTTPS/SSL podpora,
 • Mobile responsive design (+ content responsive design oz. prilagojeni izpisi glede na vnešeno vsebino, da je čim manj možnosti za napake),
 • SEO (search engine optimized - Friendly URLs za trgovino, strani artiklov, spletne strani...; Meta data/OG data; Smiselna uporaba glavnih HTML elementov; Minimiziran CSS; IMG seo s komentarji slik; Možnost uporabe preusmeritev za marketing kampanje npr. "www.domena.com/jesen2019" ...)
 • Sitemap.xml (avtomatično za vse spletne vsebine, celotno trgovino, podatke trgovca). 
 • Robots.txt (avtomatično)
 • Multiple files upload podpora

Gostovanje

 • Gostovanje je vključeno v ceno, tako da potrebujete le zakup domene in preusmeritev domene na naše IP naslove (po dogovoru lahko uredimo mi).
 • Strežniki so namenski samo za Klik MALL platformo, zelo zmogljivi (32core CPU - do 3.8GHz, 128GB RAM, Optane NVMe + NAS RAID za datoteke) in zelo verjetno bistveno močnejši od vseh paketov, ki jih običajno zakupijo manjša podjetja. 
 • Ves čas se trudimo izboljševati delovanje tako z razvojem programske opreme, kot tudi z izbiro strojne opreme (Optane NVMe je trenutno najboljši in najhitrejši disk na voljo)
 • Večkrat dnevno izvajamo varnostne kopije. 

Razvoj novih funkcionalnosti

Z izbiro Klik MALL ste deležni tudi stalne podpore naše ekipe in hkrati tudi novih funkcionalnosti, ki bi bile narejene. Skoraj kot bi imeli "in-house" ekipo za tehnične zadeve. 

 

 

 


Kaj je razlika med "WWW+POS" in "WWW+POS Pro"

WWW+POS PRO paket vključuje vse obstoječe in prihodnje možnosti, ki jih ponujata Klik MALL Blagajna in CMS za urejanje spletne strani.

WWW+POS Pro paket omogoča:

 • B2B spletna trgovina (podpora za večstopenjsko lestvico popustov; prodajo podjetjem iz tujine brez davka, če so zanj zavezani v drugi državi EU;...)
 • za STALNE STRANKE, tudi za fizične osebe (večstopenjska lestvica popustov; možnost nakupov samo za registrirane uporabnike; zaklenjeno spletno trgovino;...)
 • OUTLET trgovina z vgrajenim algoritmom po vzoru Holandske dražbe (prilagoditev popusta artikla glede na čas, stanje zaloge, min/max popust, boniteto stranke...)

WWW+POS Pro paket pomeni tudi, da so bonitete stranke upoštevane tudi na Blagajni, takoj ko vanjo vnesete šifro stranke.

Odlična rešitev za vse, ki želite s čim manj dela upravljati relativno kompleksne procese prodaje in po ceni, ki je dosegljiva tudi mikro podjetjem. 

 


 

"MULTI Store" - več profilov pod streho enega podjetja

Vrhunsko orodje za vse, ki imate VEČ spletni trgovin/blagovnih znamk/projektov...

Spletni centri za več različnih podjetij

Platforma, ki omogoča vzpostavitev spletnega centra za gostovanje več različnih podjetij.

 

Custom nadgradnje

Po naročilu je Klik MALL mogoče tudi zelo prilagoditi.

Primeri:

Student Info Zapiskomat - podpora za Print on Demand

Zapiskomat je spletna trgovina (založba) študentskega študijskega gradiva, ki je več let deloval kot spletna veja študentske fotokopirnice Pika (danes obratuje samo še kot spletna trgovina). Za potrebe projekta je bil razvit proces:

 1. Skeniranje gradiv, ki so jih študenti prispevali za objavo;
 2. Upload gradiv v PDF obliki (30-200MB po datoteki, skupaj objavljenih gradiv je cca. 1.200 oz. cca 25 GB na disku);
 3. Izdelava delnega ali celotnega predogleda iz PDF v obliki galerije slik posameznih strani, ki so bile indeksirane v bazo in ki jih je mogoče predstaviti v obliki e-knjige (več let smo za PDF > JPG uporabljali Imagick, 2018 pa smo prešli na pdfppm, saj je znala izdelava predogleda preseči dovoljeni čas za izvedbo skripte.)
 4. Kategorije artiklov imajo strukturo seznama fakultet (Univerza v Ljubljani > Fakulteta za arhitekturo, fakulteta za gradbeništvo in geodezijo...);
 5. Artikli v spletni trgovini imajo vse možnosti klasične spletne trgovine, poleg tega pa imajo integriran tudi Predogled gradiva - tako lahko zainteresirani kupec lažje oceni, ali bi gradivo naročil ali ne;
 6. V spletni trgovini smo vzpostavili tudi sistem "Vsa gradiva avtorja", kjer je bilo mogoče za vsakega avtorja pogledati celoten seznam prispevanih gradiv;
 7. V primeru naročila je bilo mogoče iz njega takoj narediti račun, brez vsakršnega pretipkavnja ali prenosa v druge programe;
 8. Za hitrejšo izvedbo naročila pa je bila custom nadgradnja še:
  • Direktna povezava iz Naročilo > Naročeni artkel > Skenirano gradivo za tisk
  • Povezava na posebno stran za avtomatizirano izdelavo platnice gradiva
 9. Možnost plačila ob prevzemu (Click & Collect) v fizični poslovalnici;
 10. Možnost naročila gradiv tudi na POS blagajni;
 11. V sistemu poročil je bilo mogoče pogledati uspešnost prodaje posameznih gradiv...

 

Drevo Imen / DreamBookStudio - Večjezična spletna trgovina za naročilo presonalizirane knjige za otroke

Zelo custom nadgradnja na obeh delih profila:

 • Na public delu spletne trgovine je popolnoma custom sistem za uporabnike, da si lahko izberejo lik otroka, vnesejo ime in si izdelajo predogled knjige. 
 • V blagajni je sistem za izvedbo naročila nadgrajen s sistemom za skoraj 100% avtomatizirano izdelavo končne PDF datoteke za tisk pri tiskarju. 

 

Drugi manjši primeri:

 • Za manjše gradbeno podjetje smo dodali določene podatke v naročilo in prirpavili personaliziran izpis A4 računa;

 

 

 

 


Izdelava spletne strani z našim CMS